Lente in zicht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een echte winter hebben we deze keer (nog) niet gehad en het ziet er voorlopig ook niet naar uit dat deze nog gaat komen. Volgens mij is de watertemperatuur dan ook niet onder de 6.5 graden geweest in de bovenste waterlagen deze winter. Normaal gezien vriest het in januari de stenen uit de grond maar dit jaar halen we vlot verschillende dagen met een buitentemperatuur boven de 10 graden. Het ziet er dan ook naar uit dat de paaiperiode dit jaar zeer vroeg gaat vallen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deze viel voor m’n ondiep gevoerde streamer.
Afgelopen weken viel het reeds op dat er zich al veel vissenleven aan het verplaatsen is naar de ondiepere gedeeltes van het water. De zones ondieper dan vier meter barstten plots van het leven tijdens de laatste visdagen. Het herfstachtig weer met veel zachte wind zorgt ervoor dat het ondiepe water ook snel opwarmt nu. Als ook het zonnetje dan van de partij is hangen de lentekriebels in de lucht.
Ook ikzelf probeer dan veel van de partij te zijn. Het voorjaar vind ik bij voorsprong de fijnste tijd van het jaar om op het water te vertoeven. De dagen worden weer stilaan langer en we laten de sombere najaar maanden achter ons. De vissen worden ook weer actiever door de toename van het aantal zonuren.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook snoekbaarzen zijn soms in voor een traag geviste streamer
Het vroege voorjaar is de uitgelezen tijd om met de vliegenhengel aan de slag te gaan. Snoeken hebben in deze tijd een voorkeur voor traag gevist kunstaas heb ik me altijd laten vertellen. En wat kan je nu trager en aantrekkelijker vissen dan een forse streamer aan de vliegenhengel?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deze lag ondiep te zonnen in het opwarmende water.
Ik ben graag op verschillende omstandigheden voorbereid en daarom gaat er in de meeste gevallen ook wel een reel hengel mee als tweede hengel wanneer ik er met de bellyboat op uittrek. De Westin W3 Powercast vind ik een ongelooflijk fijne hengel voor de werpende visserij. Deze hengel bestaat in verschillende werpgewichten (80 – 130 – 180 gram), is wat langer en zachter en werpt daardoor erg makkelijk en ver. De hengel buigt ook lekker diep wat veel drilplezier geeft. Dit laatste vind ik erg belangrijk. Stijve poken of bezemstelen zijn niet echt aan mij niet besteed.
Kunstaas waar ik graag mee vis vanuit de bellyboat boven ondiep water zijn makkelijke jerkbaits , zoals de Westin Swim of de Salmo Slider, Fatso of Sweeper 14. Deze laatste is iets moeilijker te controleren vanuit de bellyboat maar de andere genoemden zijn kunstaasjes waar je eigenlijk niets mis mee kan doen. De Swim en de Slider kan je vissen als een typische glider met de regelmatige zig zag bewegingen van links naar rechts, maar je kan ze eveneens rechttoe rechtaan binnen vissen en dan vertonen deze eveneens een verleidelijke wiebelende zwembeweging. Ik vis de gliders eigenlijk zelden als een typische glider maar laat ze graag versnellen, stilvallen en weer versnellen. Liever onregelmatig dan de regelmatige zig zag beweging maar dit is voorkeur en waar je vertrouwen in hebt. Wanneer je jerkbaits op dergelijke manier vist kan je goed uit de voeten met een wat langere hengel zoals de Westing Powercast. Het is een fabeltje dat je jerkbaits enkel goed kan vissen met een relatief kort jerkbaithengel. Maar ook dat is dan weer persoonlijke voorkeur en vraagt wat aanpassing. Ik ben er de laatste jaren ook van overtuigd geraakt dat langere hengels van 240 – 260 cm voor m’n werpende visserij met o.a. jerkbaits meer voor- dan nadelen heeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook rubber op de shallow screw kan je tergend traag vissen…
Middelgroot rubber en shads zijn ook ideale aasjes die steevast in de tacklebox zitten tijdens het voorjaar. De Fox pro shad in 18 en 24 cm of de Westin shadteez in de lengte 16 cm of groter gemonteerd op een shallow screw zijn ze lekker traag te vissen en behoren tot m’n favoriete aasjes. Met het Spro Softbat spiral systeem van kan je ook nog eens makkelijk variëren in loodgewichten die je toevoegt op de screw zodat je de shad ook wat dieper kan laten zwemmen naargelang de omstandigheden het vereisen.

lente-6
Je kan dus met één stuk kunstaas zowel ondiep als erg diep vissen door heel snel en eenvoudig het loodgewicht te wijzigen of geheel te verwijderen. Je hoeft daardoor ook geen dozen vol meer mee te sjouwen tijdens een visdag. Ideaal voor de bellyboat snoekvisser dus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Geniet van het voorjaar!

Jo Mebis

 1. Savage Gear High Rider V2 Bellyboat 170
  Savage Gear High Rider V2 Bellyboat 17 ...

  Deze Savage Gear High Rider V2 Belly Boat 170 is met zijn nieuwe V2 model opnieuw de beste belly boat die op de markt te koop is. De Savage Gear High Rider V2 Belly Boat is samengesteld uit maar liefst 0,9mm dik PVC materiaal wat voorzien is van stevige versterkte en gelaste naden wat ook toegepast wordt bij de welbekende zodiac rubberboten.

  Wat deze High Rider V2 belly boot van Savage Gear zo onderscheidend maakt tegenover het andere bellyboot geweld zijn de vier nieuwe waterdichte eva boxen om je visspullen in op te bergen. Deze EVA opberg boxen hebben een stevige vorm die altijd zijn vorm behoudt waardoor het wel lijkt of er veel meer in deze tassen van deze bellyboot van Savage Gear past.

  Wat de Savage Gear High Rider V2 Belly Boat 170 uniek maakt is dat deze geleverd wordt met twee lichtgewicht pendels van zeer goede kwaliteit waarmee je je snel kunt voortbewegen en ook lange stukken af kunt leggen. Door de perfecte vorm van deze High Rider bellyboat en zoals de naam al zegt omdat deze belly boot zeer hoog op het water ligt heeft deze belly boat van Savage Gear weinig weerstand en bevat deze zeer goed vaareigenschappen. Hierdoor is deze Highrider V2 zeer eenvoudig te besturen waardoor er uiterst secuur gevist kan worden. Voor de veiligheid is er gekozen dat deze bellyboat vier aparte luchtkamers heeft waardoor veiligheid gegarandeerd is. Omdat de zitting uiterst dik is en geproduceerd is met de nieuwe Drop Stitch techniek is er geen zitting beter dan die van de V2 High Rider. Met een heel hoge rugleuning en dat deze ook nog eens op een extra luchtbodem geplaatst wordt zullen er weinig concurrerende belly boats zo goed aanvoelen in de zithouding als deze! Mede hierdoor wordt het je mogelijk gemaakt om een hele dag onvermoeid door te vissen en je concentratie te behouden bij de vaak zo secure roofvisserij.

  Alle Savage Gear High Rider V2 belly boat punten op een rij:

  • Zitting is verstelbaar met hengelsteunen aan de achterkant
  • Speciale U-vorm met extra comfortabele, hoge en stabiele zitting
  • Eenvoudig verstelbaar net voor bagage en andere tassen weg te bergen
  • De dwarsstang is eenvoudig los te maken en is tevens voorzien van een handig meetlint.
  • De High Rider is geproduceerd uit 0,9mm dik PVC materiaal met verstevigde naden
  • Bij deze bellyboat worden straps geleverd om de High Rider op de rug te dragen.
  • Repair kit wordt meegeleverd
  • Inclusief voetpomp
  • Gewicht 14kg
  • Totale lengte 170cm
  • Maximaal laadgewicht 180kg
  • 3 waterdichte EVA zijkant tassen
  • 1 waterdichte EVA rugtas
  • Voetpomp wordt meegeleverd
  • Aanbevolen luchtdruk: bellyboat 0,25bar, bodem 0,7bar
  • Lichtgewicht Peddels

  Savage Gear 71885 0000188662

  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Speciale prijs € 439,95 Normale prijs € 764,90
  42% korting
 2. Westin Swim 100mm 31Gr Low Floating
  Westin Swim 100mm 31Gr Low Floating

  De Westin Swim is een zeer gemakkelijk te vissen jerkbait. Doordat deze jerkbait uit ABS plastic gevormd is heeft deze een zeer slijtvast karakter gekregen. De Swim is te verkrijgen als suspending, intermidiate en sinking jerkbait. Hierdoor zult u de swim op elke waterdiepte kunnen gebruiken. Ook de diversiteit aan unieke kleuren maakt de Swim perfect voor elk watertype.

  Westin P036-550-154 5707549456101
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 12,95
 3. Salmo Slider Sinking 10cm (SD10S)
  Salmo Slider Sinking 10cm (SD10S)

  De Salmo Slider is ongetwijfeld 1 van de beste en meest verkochte Jerkbaits ter wereld. Sinds 2002 wordt deze Jerkbait al gemaakt in Polen en ontelbare snoeken en andere rovers zijn er voor bezweken. Zijn unieke vorm en actie zorgen er echt voor dat u rovers gaat vangen. De Slider wordt maar liefst in 5 verschillende lengtes gemaakt. 5,6,7,10 en 12 centimeter. Met de 5 centimeter versie bezit Salmo tevens het record de kleinste, in massa geproduceerde, jerkbait in handen te hebben. De kleinere versies zijn ook uitermate geschikt om op roofblei te vissen. De grotere 10 en 12 centimeter versie is zeer goed voor snoek en snoekbaars.

  Salmo QSD025 5906197368365
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 12,50
 4. Salmo Sweeper Sinking 14cm (SE14S)
  Salmo Sweeper Sinking 14cm (SE14S)

  De Salmo Sweeper is de nieuwste Jerkbait in de Salmo familie. Dodelijk effectief voor grote rovers is deze laatste toevoeging aan de Salmo familie ook een echte aanvulling. Een 4 tal maten en een 6 tal prachtige natuurlijk kleuren zorgen ervoor dat er jaarlijks meer en meer fans bij komen van deze top jerkbait.

  Salmo QSE009 5902335373864
  Niet op voorraad

   

 5. Spro Spiralhead UV Yellow
  Spro Spiralhead UV Yellow

  Draai deze koppen eenvoudig in je softbait en je bent verzekerd van een super solide verbinding. Kies de stinger van je keuze en bevestig deze eenvoudig met de meegeleverde RVS splitring. De Spiral Jigheads zijn vervaardigt met een onverwoestbaar intern harnas uit een stuk.

  Spro 4628-305 8716851375564
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 2,25
  10% korting
 6. Spro Spiral Stinger Rig
  Spro Spiral Stinger Rig

  Vissen met softbaits is ongekend populair. Zo ook de vraag naar deugdelijke, veelzijdige en functionele systemen om je softbaits perfect te \"riggen\" en uit te loden. De Softbait Spiral Stingers zijn uitgevoerd met een speciale spiraal die je eenvoudig in de softbait draait. De RVS spiraal is voorzien van een vast oog aan de onderzijde, en vormt zodoende een onverwoestbare verbinding met de \"rig\". De universele spiraal is vervolgens te combineren met maarliefst 7 verschillende gewichten van 5 tm 28 gram. Iedere Softbait Spiral Rig wordt standaard geleverd met 1 gratis gewichtje en zijn stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Iedere Stinger is voorzien van Gamakatsu 18NS dreg(gen).

  Spro 4628-1 8716851351391
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 4,25
  11% korting
 7. Rozemeijer Shallow Screw Stinger Size 4 2st.
  Rozemeijer Shallow Screw Stinger Size ...

  De Shallow Screw Stinger van Rozemeijer zijn voorzien van een splitring en wartel tussen de dreg en onderlijn, zodat de dreg vrij kan draaien. De Shallow Screw Stinger is voorzien van een schroefmechanisme en twee vlijmscherpe dreggen.

  Rozemeijer 68390 8718733683903
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 6,95