Het vissen op meerval word meestal niet geassocieerd met de koude wintermaanden. Sterker nog de meeste meerval vissers stoppen met deze visserij als de winter begint. Er word vaak ten onrechte vanuit gegaan dat ze niet of nauwelijks meer eten maar voor mij is de winter juist een van de mooiste jaargetijden om vriend meerval te belagen. De vissen zijn na een najaar flink vreten nu mooi op gewicht en zien er prachtig uit en als je ze weet te vinden zijn ze wel degelijk tot aanbijten te verleiden.
1
Ik zoek ze in deze tijd vooral in de grindgaten die in verbinding staan met onze grote rivieren, ze scholen daar samen om rustig (vaak op half water) uit de stroming te kunnen overwinteren. Veel witvis trekt om dezelfde reden ook deze plassen op waar je deze grote scholen aasvis vaak op half water vindt en de meervallen rond omheen hangen. Plaatsen waar ik als eerste zoek naar actieve vis zijn altijd de ingangen naar de rivier. Hier vind altijd een hoop activiteit plaats van aasvis die de plas in en uit trekt en dit zijn dus ideale plaatsen voor vriend meerval om zijn maaltijd op te wachten.
4
Als aas blijft een grote tros dauwpieren voor mij altijd favoriet, dit blijft voor meerval nog altijd een onweerstaanbaar aas. Dressuur is wel een nadeel van deze dauwpieren een aassoort die namelijk zeer vaak gebruikt word en op druk beviste rivieren en vaak argwanend door meerval bekeken wordt. In dit soort situaties vis ik ook graag met een shad die ik net als tijdens het pelagisch vissen op snoekbaars op half water aanbied.
3
Mijn favoriete meerval kunstaas hiervoor zijn de meerval softbaits splittails en maten van 18 tot 25cm van de firma’s Rage, Lunker City, Quantum, Madcat, Westin etc.. Ik voorzie deze altijd van een spro glass rattle voor wat extra geluid. En vis deze op een 60 of 80 gram screw in jighead afgemaakt met een Owner ST-66 dreg in maat 1/0. Aangezien de meervallen in dit jaargetijde samenscholen is het zo dat als je er een vind er altijd meer in de buurt zijn en daardoor als het een beetje meezit je dagen kunt meemaken met meerdere vangsten. Zo maakte ik deze winter al een doldwaze dag mee waarin ik vanuit mijn bellyboat maar liefst 4 meervallen kon vangen. Met de respectievelijke afmetingen van 165, 177, 194 en 204cm. Dit zijn dagen om niet snel te vergeten dus de moeite dik en dubbel waard zou ik zeggen.

Tight lines!

 1. Owner ST-66TN Tin
  Owner ST-66TN Tin

  De Owner ST-66TN 4X is de beste meerval dreg verkrijgbaar. Deze Rolls Royce onder de dreggen is oersterk en vlijmscherp. Voorzien van een laagje tin en daardoor roest bestendig. Uitbuigen is bij deze dreggen onmogelijk. De dreg voor het zwaarste werk! Dit is absoluut de sterkste dreg verkrijgbaar. Altijd als beste getest voor het zwaarste werk!

  Owner OWN5660139 4953873009846
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 10,50
 2. Spro Glass Rattle 10St
  Spro Glass Rattle 10St

  Glazen ratelcapsules met RVS kogeltjes geven je softbait extra aantrekkingskracht. Op sommige dagen kan het net die 'trigger 'zijn om de aanwezige roofvis over de streep te trekken. Leverbaar in 4 verschillende maten.

  Spro 4622-2500-30 8716851309606
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 2,75
 3. zeck V-Stick 172cm 200gr
  zeck V-Stick 172cm 200gr

  De Zeck V-Stick is een van de meest bekende hengels om vanuit de bellyboat of boot actief op meerval te vissen. Als je op zoek bent naar een gevoelige maar zeer robuuste verticale hengel dan heb je nu de perfecte meerval hengel gevonden bij deze Zeck V-Stick. Deze lichtgewicht Zeck meerval hengel weegt slechts 260 gram. Deze hengel heeft zijn enorme krachtreserves al ontzettend vaak moet bewijzen met het vangen van meervallen tot maar liefst 100kg zwaar. De Zeck vertikaal expert Philippe Careme, met wie Zeck samen de V-Stick heeft ontwikkeld was in staat om meerdere meervallen van meer dan 100 kilogram te slim af te zijn met dit actieve meerval stokje. Ondanks talloze situaties aan de rand van de belastingslimiet bleef de blank die uit een stuk Japanse koolstofvezel bestaat perfect intact. Het mooie van de V-Stick is het feit dat zelfs drils met kleinere meervallen van minder dan 130 centimeter leuk kunnen zijn, maar grote vissen kunnen ook gemakkelijk worden getemd met deze vertikaal hengel voor de meerval visserij. Met deze Zeck vertikaal hengel kun je aas en kusntaas tot meer dan 200 gram gewicht met veel gevoel vissen waarbij je een perfecte aascontrole hebt. De V-Stick is ook ideaal voor het vissen met een kwakhout op een scherpe manier. De Zeck V-Stick is afgebouwd met een Fuji DPS M/18 molenhouder en 6+1 K-Concept geleideogen met een startoog wat een diameter van 25mm heeft. De hengel is een delig en heeft een transportlengte van 172cm. De achterkant van het handvat heeft een lengte van 39,5cm. Kortom de ideale Zeck hengel om perfect vertikaal op meerval te kunnen vissen met kunstaas, fireball en andere toepassingen.

  Zeck 100172 4260365050584
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  € 119,95
 4. Zeck V-Stick+ 190cm 250Gr
  Zeck V-Stick+ 190cm 250Gr

  De Zeck V-Stick+ is een iets langere verticaal hengel voor de visserij op meerval die afgeleid is van het grote succes van de kortere Zeck V-Stick verticaal hengel. De \"+\" staat voor 18 centimeter langer en een iets krachtigere blank. Met deze Zeck V-Stick+ kan zwaarder kunstaas, fireballs, teasers en andere aassoorten nog beter gevist worden en heb je een nog betere controle met dit soort zwaardere baits met deze Zeck verticaal hengel. Ook het handcat van deze V Stick+ is veranderd, onder de reelhouder is de greep iets korter geworden en boven de reelhouder is de handgreep verlengd. Met deze verandering tegenover de normale V-Stick is het nog beter mogelijk een zware vis te drillen met de hengel voor je lichaam en kan er nog beter in de hengel gehangen worden tijdens een lange en heftige dril met een gigant van een meerval. De Zeck V-Stick+ hengel is zowel met een molen als met een reel te vissen omdat de geleideogen vrij dicht op elkaar geplaatst zijn. De Zeck Belly-Stick is afgebouwd met een Fuji DPS M/18 molenhouder en 7+1 K-Concept geleideogen met een startoog wat een diameter van 25mm heeft. De hengel is een delig en heeft een transportlengte van 190cm. De achterkant van het handvat heeft een lengte van 33,5cm.

  Zeck 100190 4260365051208
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  € 129,95
 5. Abu Garcia Revo Toro Beast 61
  Abu Garcia Revo Toro Beast 61

  Deze Abu Garcia Revo Toro Beast 61 is ontworpen voor brute kracht en onvergelijkbare hoge prestaties. Deze Abu Garcia Revo Toro Beast 61 is een low profile molen en is uniek in zijn soort. Deze molen is super erg geschikt voor het vissen op super sterke vissen. Ideaal voor het zware werk door de hoge kracht-verbrenging van de slinger. De grote lijncapaciteit zorgt ervoor dat je altijd genoeg lijn erop kunt doen. De aggresieve vorm van de reel past bij de kracht en robuustheid. Oftewel, ben je opzoek naar een sterke molen die geschikt is voor het zware werk en een uiterst goede prijs / kwaliteit verhouding heeft dan is deze Abu Garcia Revo Toro Beast 61 misschien wel iets voor jou.

  Abu Garcia 1499937 036282968141
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 299,95
 6. Fox Rage Slick Finesse Super Soft 20Cm 1St.
  Fox Rage Slick Finesse Super Soft 20Cm ...

  De Slick Finesse Super Soft shads zijn een nieuw doordacht stukje kunstaas van Fox Rage, ontworpen voor maximale verticale prestatietechnieken. De Slick Finesse Super Soft Shads zijn gemaakt van superzacht materiaal voor een zeer realistische actie en gevoel. De Slick Finesse Super Soft shads zijn perfect voor de verticaal en dropshot vistechnieken. De Slick Finesse Super Softs zijn ontworpen met een dubbele staart en dunne staartwortel voor een maximale attractieve actie. Het oog is van groot formaat om als aanvalspunt te fungeren voor de roofvis. De Rage Slick Finesse shads zijn voorzien van dubbele haak uitsparingen voor verschillende bevestigingsopties. De shads zijn verkrijgbaar in vijf lengtes: 9cm, 11cm, 13cm, 16cm en 20cm en zes verschillende ultra UV kleurkeuzes: UV Green Pumpkin, UV Wakasagi, UV Tinsel Oil, UV Chartreuse Ayu, UV Pearl en UV Arkansas.

  Fox Rage NSC108 5056212153992
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 3,50
 7. Madcat Pelagic Cat Lure 21 cm 75 gr Sinking 1st.
  Madcat Pelagic Cat Lure 21 cm 75 gr Si ...

  De Madcat Pelagic Cat Lure is een realistisch en ongelooflijk gedetailleerd zacht kunstaas speciaal ontworpen om te gebruiken bij het pelagisch vissen op meerval. De Pelagic Cat Lure is voorzien van verborgen lood in de kop van het kunstaas om ook de meest voorzichtige meervallen te kunnen prikkelen zonder deze af te schrikken. De 6X sterke dubbele haak wordt op zijn plaats gehouden met een kleine ingebouwde magneethaakhouder. Om de Pelagic Cat Lure nog meer attractie mee te geven is er een onweerstaanbare geur van spiering toegevoegd aan het kunstaas die meervallen absoluut niet kunnen weerstaan. De Madcat Pelagic Cat Lure is verkrijgbaar in verschillende formaten (21cm - 75 gram of 24cm - 110 gram) en meerdere aantrekkelijke kleurencombinaties.

  Madcat 70477 5706301704771
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 11,95
  15% korting
 8. Madcat Pelagic Cat Lure 24 cm 110 gr Sinking 1st.
  Madcat Pelagic Cat Lure 24 cm 110 gr S ...

  De Madcat Pelagic Cat Lure is een realistisch en ongelooflijk gedetailleerd zacht kunstaas speciaal ontworpen om te gebruiken bij het pelagisch vissen op meerval. De Pelagic Cat Lure is voorzien van verborgen lood in de kop van het kunstaas om ook de meest voorzichtige meervallen te kunnen prikkelen zonder deze af te schrikken. De 6X sterke dubbele haak wordt op zijn plaats gehouden met een kleine ingebouwde magneethaakhouder. Om de Pelagic Cat Lure nog meer attractie mee te geven is er een onweerstaanbare geur van spiering toegevoegd aan het kunstaas die meervallen absoluut niet kunnen weerstaan. De Madcat Pelagic Cat Lure is verkrijgbaar in verschillende formaten (21cm - 75 gram of 24cm - 110 gram) en meerdere aantrekkelijke kleurencombinaties.

  Madcat 70482 5706301704825
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 13,95
  13% korting