img_2704-1
Hoog water op de rivier, wat doe je dan als snoekvisser? Het water van de rivier en de aangrenzende plassen heeft de kleur van koffie met melk en het doorzicht is 10 cm of minder. Snoekbaarzen en meervallen houden hier meer van en worden best actief. Met die laatste soort had ik in het verleden al menig uren doorgebracht en bepaalde oude liefdes roesten niet zegt men…
De meervalhengels werden nog eens uit de schuur gehaald dus. Bij de laatste sessie op snoek had ik reeds gemerkt dat er zich heel wat meervallen ophielden op half water, vissen van een degelijk formaat, groter dan anderhalve meter. Vissen die ik al liever niet meer aankrijg op m’n snoekhengels. Liever een stevige dikwandige hengel met een minimum werpgewicht van 150 gram. Voor het vissen uit de bellyboat vind ik een hengel rond de 200cm ideaal. Langer wordt onhandig en zwaar tijdens het drillen. M’n oude Black Cat Hengel Funstick in combinatie met de Abu Revo Revo Beast 41 is favoriete meervalset voor de bellyboat visserij. Wat montages betreft hou ik graag zo eenvoudig mogelijk.
20220110_12274320220110_122743
De rivierplassen waar ik vis hebben een diepte tot ruim 25 meter en je kan de meervallen vrijwel overal en op elke diepte tegenkomen. Dat maakt het vangen op het eerste zicht niet eenvoudig. Soms tref je ze kort bij de ingang van de plas, waar deze in verbinding staat met de rivier maar even vaak tref je ze aan het hele andere uiteinde van de plas. Soms op dieptes van 15 meter en dieper en soms slechts op enkele meters diep boven 25 meter water. Verrassende beesten die meervallen. Bij hoog water wordt het dan plots wat makkelijker om ze te vinden. De meervallen zwemmen dan doorgaans wat ondieper en zoeken ook meer de oeverzones op. Ook bij zonnig en opwarmend water kan je ze plots vrij ondiep treffen.
20220112_111046
M’n nieuwe Float Plus 1 bellyboat in combinatie met de Float plus 16volt motor is een handig hulpmiddel voor het verkennen van het water. De bellyboat ligt zeer strak op het water en verplaatst zich een stuk sneller dan al m’n vorige bellyboaten. Ideaal dus voor het opsporen van vissen via de dieptemeter.
DCIM114GOPROG0075972.JPG
Wanneer ik een eerste meerval tref zowat midden in de plas op half water, duurt het niet lang vooraleer ik er nog enkele spot in de buurt. Vaak liggen ze met een groepje samen. De nieuwe Garmin GPSmap in combinatie met de Livescoop sonar is een enorm hulpmiddel en voordeel bij het vinden van meerval op groot water. Met een klassieke sonar lukt dit ook wel maar het is toch een heel verschil. Het duurt niet lang voor de tros dauwwormen gegrepen wordt. Een stevig dril boven diep water is het gevolg. Minutenlang wordt de hengel netjes kromgetrokken. Een vis van ongeveer anderhalve meter komt even aan boord. Het poseren voor de camera verloopt iets minder vlot en lijkt eerder op een worstelpartij.

DCIM114GOPROG0096002.JPG

DCIM114GOPROG0126101.JPG

DCIM114GOPROG0126102.JPG
Tijdens de dril had ik al gemerkt op het scherm dat er meerdere grote vissen in de buurt zwommen. Ik beaasde dus snel opnieuw de haak met een dikke tros dauwwormen en liet terug zakken. Het duurde minder dan een minuut alvorens m’n aas opnieuw werd gegrepen. Eenzelfde formaat krachtpatser ging op het voorstel in voor een partij touwtrekken. Na minutenlang het hoepeltje krom te trekken kwam een mooi gelig gekleurde meerval aan boord. Het spelletje herhaalde zich nog een derde keer. Fijn wanneer het zo vlotjes loopt tijdens het meervalvissen. Maar even snel kan het ook alweer over zijn. En zo geschiedde.

DCIM114GOPROG0096016.JPG
De mist trok verder dicht en hierdoor was ik totaal m’n oriëntatie kwijtgeraakt op het water. Geen oever meer te zien. Een uur daarvoor deed de zon nog haar best achter het mistgordijn en kon ik me oriënteren op het zonlicht maar het begon nu te schemeren en ik had geen enkel oriëntatiepunt meer. Gelukkig zijn er de moderne middelen als gps die je dan nog de weg kunnen wijzen. Zonder zou het taaie opgave geweest zijn om het vertrekpunt terug te vinden.
Enkele dagen later was ik terug, deze keer op een andere rivierplas. Het water was nog bruiner geworden en het doorzicht was ongeveer tien centimeter. Ik was vergeten m’n batterijen van de Floatplus motor en m’n dieptemeter op te laden. Het werd dus maar een korte ochtendsessie.

Maar soms is het geluk aan je zijde en hoeft het niet eens lang te duren. Na een uurtje rondvaren kwam ik er eentje tegen van het formaat jumbo en deze vergreep zich al snel aan de aangeboden tros dauwwormen. De dril duurde een heel tijdje, dat gevoel had ik toch, en was een afmatting niet alleen voor de vis maar ook de visser. Gelukkig was Freek ook aan het vissen in de buurt en was hij zo vriendelijk om me een handje te helpen bij het landen van de vis bij de oever en het maken van mooie foto’s. Ik vond nauwelijks nog kracht in m’n armen om de vis te tillen voor de camera, wat een doorspekt bakbeest. Maar je moet er wat voor over hebben… Merci Freek!
img_2717-1
Helemaal voldaan vaar ik daarna terug richting vertrekpunt. Gelukkig niet peddelend maar cruisend op de Floatplus motor…
Tight lines
Jo Mebis

 1. WFT KG Strong Braid green 300m
  WFT KG Strong Braid green 300m

  Het maakt niet uit waar op de wereld je aan het vissen bent u kunt op de WFT KLG Strong lijn vertrouwen. Spinvissen, diepzeevissen, big game en wat dan ook, WFT KG Strong zet zich overal op de wereld door als een van de beste heavy duty lijnen die te verkrijgen zijn. De bekende visser Jakub Vagner zweert dan ook bij deze lijn en heeft die afgelopen jaren met alle tevredenheid aan de tand gevoelt zonder enige vorm van teleurstelling. Als een van de eerste braids kwam WFT met deze lijn op de markt die 8x gevlochten was, hierdoor is er een grote voorsprong opgebouwd tegenover de concurrentie. Dit blijft nog altijd een van de gunstigste 8x gevlochten lijn op de markt. 8x gevlochten houdt in dat deze lijn vrijwel rond is met een zeer hoge schuurbestendigheid en hoge knoopvastheid. Doordat deze lijn rond is zal deze minder in de spoel vreten en minder stroming pakken, tevens gaan de worpen met sprongen vooruit. Samengevat is dit de super lijn voor het echte buitenland werk.

  WFT 1D-C 362-008 4250336121931
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 59,95
 2. Wormen Dauwwormen Giant Canadian 30st Bamibak
  Wormen Dauwwormen Giant Canadian 30st ...

  Deze wormen zijn stevig van structuur en hebben een zeer levendig karakter vandaar de naam Canadian Crawlers.

  Lasebo worm-4-Bami-30st 8717903296035
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  € 7,95
 3. Besto Fisherman 165N Handmatig Reddingsvest
  Besto Fisherman 165N Handmatig Redding ...

  Besto Reddingsvesten garanderen top kwaliteit en veiligheid in iedere situatie. Juist de Besto fisherman is uitermate geschikt voor de visser omdat deze ultieme bewegingsvrijheid blijft garanderen. Juist tijdens het bootvissen op roofvis maar ook tijdens het karpervissen bieden de Besto Fisherman reddingsvesten ultiem comfort. Door het compacte formaat dat zich volledig aan jouw lichaam vormt heb je absoluut geen last van de Besto reddingsvesten. Dit draagcomfort doet echter geen inbreuk op de veiligheid, deze is namelijk gegarandeerd door het stevige harnas dat het reddingsvest op jouw lichaam bevestigd. Het draagcomfort wordt mede verhoogt door de zachte stof die in de kraag is aangebracht, komt uw nek in aanraking met de kraag dan is comfort gegarandeerd. Voor normale omstandigheden is het 165N model perfect geschikt, N staat voor het aantal newtonmeters draagkracht. Vis je echter met een waadpak of met een warmtepak aan dan kun je beter voor het zwaardere 300N model kiezen. Juist omdat een waadpak vol loopt en een warmtepak zich volzuigt met water wordt het nagenoeg onmogelijk om te zwemmen. Ook zal het gewicht van een nat thermopak harder naar beneden trekken dan dat gewone viskleding dit doet. Vis je veel in winterse omstandigheden dan raden wij het Besto Fisherman 300N Reddingsvest ten zeerste aan.

  Talamex 20427526 8711497625233
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  € 119,95
 4. Float Plus 1 Bellyboat
  Float Plus 1 Bellyboat

  De ontwikkelaars van het Floatplus Floatplus Pro systeem kunnen de pioniers binnen het bellyboaten genoemd worden. Na de introductie van het Float Plus motorsysteem kan een geheel zelf ontwikkelde bellyboat niet uit blijven. Met alle bellyboat ervaring in gedachte werd er terug gegaan naar de tekentafel. Hier werd alle kennis en jaren lange ervaring van het vissen vanuit de bellyboat nogmaals overzien. Alle plus en minpunten van de bellyboats op de huidige markt zijn nogmaals onder de loep genomen. Toen de verbeterpunten eenmaal duidelijk waren is de Float Plus 1 bellyboat van scratch af aan opnieuw ontwikkeld. Na de ontwikkeling van het eerste prototype Floatplus one bellyboat begon het testen en proefvaren. Na een lange periode van constant verbeteren en door ontwikkelen is de Float Plus 1 bellyboot die u nu voor u ziet geboren. Als je de bladders van deze pas 'geboren' bellyboot bekijkt valt de unieke vorm natuurlijk direct op. Juist deze vorm zorgt voor uitmuntende vaareigenschappen, Conische tubes zorgen voor het juiste drijfvermogen op de juiste plaats. Door deze conische vorm heb je tevens een perfecte balans en zo min mogelijk water weerstand. Deze lage waterweerstand wordt mede veroorzaakt door de super lage diepgang van de Floatplus 1 belly boot, ook zorgt deze lage diepgang ervoor dat deze nieuwe bellyboat super wendbaar is en gemakkelijk om zijn as draait. Als ontwikkelaar van het Float plus systeem is er natuurlijk vanaf het begin getest met het elektrisch bellyboaten met dit systeem, hierdoor is er speciek ontwikkeld op een lager verbruik en meer snelheid. Voor de verwende bellyboater die graag veel accessoires op zijn bellyboat plaatst is de gehele bellyboat vrij van verdikkingen en kan je alles daar verlijmen waar je maar wilt. Handvaten hoe je op de floatplus belluboot niet zelf te plaatsen, deze zijn reeds op de juiste plek gemonteerd waardoor het transport super gemakkelijk is. Doordat de bodem schuin geplaatst is heb je altijd de beste stabiliteit en een prefecte zithouding, deze zithouding wordt tevens gegarandeerd door het unieke bevestegingsconcept van de stoel die ook na een lange dag nog steeds in de perfecte positie staat. Natuurlijk is de Float Plus one Belly boat Float Plus ready en hoef je niets te lijmen voor gebruik van een Float Plus Motor. Een extra feature is het gat in de opblaasbare bodem waardoor de besturingskabel van de motor gemakkelijk doorgevoerd kan worden. Deze vismachine is perfect voor zowel pelagisch, verticalend, diagonalend of werpend vissen en heeft een formaat van 185x122cm en weegt maar 12Kg.

  Floatplus FP20009 FP20009-1
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  € 619,95
 5. Float Plus Compact 2 Incl. 16.8V 31200mAh Accu
  Float Plus Compact 2 Incl. 16.8V 31200 ...

  Het Float Plus compact Edition+ Systeem incl. de 16.8V 31200mAh accu is het nieuwste en meest krachtige systeem om je bellyboot te upgraden naar een hoger niveau. Tegenover het oude Floatplus systeem is deze compact bellyboatmotor voorzien van een voor en achteruit stand. Zeker tijdens het palagisch vissen is dit een groot voordeel omdat je jouw bellyboot niet hoeft te keren zodra je een signaal in beeld krijgt. Het Float Plus Compact Edition+ 16.8V systeem is vanaf nu bij ons online te bestellen en wordt binnen een werkdag zonder verzendkosten binnen Nederland verstuurd. Wij hebben de Float Plus systemen goed op voorraad liggen met alle bijbehorende info. Bij ons werken drie fanatieke bellyboot vissers die zelf het Float Plus System gemonteerd hebben op hun bellyboat. Hierdoor kan er van een perfect praktijk advies genoten worden en wordt er uitgebreid de tijd genomen voor jou als klant om alle vragen perfect beantwoord te krijgen. Het Float Plus Compact+ systeem met 16.8V accu is de electromotor om electrisch te varen met uw bellyboot. Wij zijn in de testfase in 2016 al met de ontwerper van het eerste Float Plus Pro System gaan vissen op meerval op de Belgische maas. Toen we het Float Plus Pro System in praktijk zagen waren we meteen allemaal verkocht. We herinnerden meteen de vele flippertochten van kilometers lang waarbij we de nodige kramp in onze benen te verduren kregen. Het nieuwe Floatplus compact+ systeem weegt in combinatie met de meegeleverde 16.8V accu maar 6.5Kg en is hiermee een echte doorbraak in de krachtige voortstuwing van bellyboten, kano's en supboards! Vaak genoeg wordt er met een bellyboot op de schouder ver gelopen om de juiste visstekken te bereiken, hier is iedere kilogram van belang! Het Float Plus Compact+ system met 16.8V 31200mAh accu werkt met een afstand bediening die draadloos is en heeft een kwalitatief zeer degelijke uitstraling met zijn kleuren lcd scherm. Deze afstandbediening van het Float Plus Systeem is waterdicht en blijft drijven als deze overboord valt. Met de draaiknop op de float plus afstandsbediening zijn er 100 standen snelheid mogelijk wat eigenlijk een traploze besturing betekend. Op het kleuren lcd scherm van de afstand bediening zie je duidelijke de snelheidsstand als cijfer en als grafisch grafiekje weergegeven waar de Float Plus motor in staat. Tevens wordt het stroomverbruik weergegeven op het lcd scherm wat de Float Plus Pro motor op dat moment verbruikt. De waterdichte koffers van dit bellybootmotor systeem zijn voorzien van een waterdichte stekkeraansluitingen waar de Float Plus electromotor op aangesloten kan worden. Deze 2 Float Plus accuboxxen passen precies achter de zitting van de bellyboot. De motor van het Float Plus systeem is gemaakt van vrijwel onverwoestbaar ABS plastic en is voorzien van een rand aan de onderkant die de schroef beschermt tegen stenen. Het stroomverbruik van de Float Plus motor is ontzettend laag te noemen. De Float Plus Compact+ motor is eenvoudig te bevestiging onder de iedere bellyboot. Men kan kiezen om de stroomkabel buiten langs de bellyboot te laten lopen of door de bellyboot zodat deze mooi weggewerkt is. Omdat er tegenwoordig een groot scala aan FPR (float plus ready) op de markt is wordt deze set geleverd zonder bevestiging accessoires. Uiteraard zijn deze accessoires allemaal los op onze website te bestellen. Daarnaast bieden wij een GRATIS MONTAGE SERVICE bij aanschaf van jouw nieuwe Floatplus compact+ 18V 31200mAh bellyboot motor.

  Floatplus FP-Set-16.8V-2case FP-Set-16.8V-2case-1
  3-6 Dagen Levertijd

   

  € 1.313,95
 6. Abu Garcia Revo Beast 41 Links
  Abu Garcia Revo Beast 41 Links

  Deze nieuwe Abu Garcia(R) Revo(R) Beast reels zijn ontworpen als echte krachtpatsers. Als je het lijstje met eigenschappen van deze reels bekijkt dan weet je direct dat je met een top kwaliteit reel te maken hebt. Het magneet rem systeem en de krachtige overbrenging zijn dan ook perfect geschikt voor het werpen van groot kunstaas. Het lage gewicht van deze sterke roofvisreel zorgt ervoor dat je geen verzuurde armen krijgt tijdens lange visdagen. Daarnaast is natuurlijk geen enkele dril te gek voor deze krachtige Abu Garcia reel, de slip zal altijd soepel blijven functioneren. Het X Craftic(TM) frame en zijplaten zorgen ervoor dat deze reel een super stijf molenhuis heeft, hierdoor zullen de tandwielen geen speling hebben en kun jij jaren lang zorgeloos vissen met deze Abu reel. Dit body materiaal maakt deze reel super sterk en erg licht voor het formaat en de kracht die deze reel heeft. Verder geeft het Power Stack Carbon Matrix Drag System(TM) de vissers die de slip nodig hebben extra kracht om de grootste vissen de baas te zijn.

  Abu Garcia 1479947 036282957817
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 209,95
 7. Abu Garcia Revo Toro Beast 61
  Abu Garcia Revo Toro Beast 61

  Deze Abu Garcia Revo Toro Beast 61 is ontworpen voor brute kracht en onvergelijkbare hoge prestaties. Deze Abu Garcia Revo Toro Beast 61 is een low profile molen en is uniek in zijn soort. Deze molen is super erg geschikt voor het vissen op super sterke vissen. Ideaal voor het zware werk door de hoge kracht-verbrenging van de slinger. De grote lijncapaciteit zorgt ervoor dat je altijd genoeg lijn erop kunt doen. De aggresieve vorm van de reel past bij de kracht en robuustheid. Oftewel, ben je opzoek naar een sterke molen die geschikt is voor het zware werk en een uiterst goede prijs / kwaliteit verhouding heeft dan is deze Abu Garcia Revo Toro Beast 61 misschien wel iets voor jou.

  Abu Garcia 1499937 036282968141
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 299,95
 8. Madcat Pelagic Cat Lure 24 cm 110 gr Sinking 1st.
  Madcat Pelagic Cat Lure 24 cm 110 gr S ...

  De Madcat Pelagic Cat Lure is een realistisch en ongelooflijk gedetailleerd zacht kunstaas speciaal ontworpen om te gebruiken bij het pelagisch vissen op meerval. De Pelagic Cat Lure is voorzien van verborgen lood in de kop van het kunstaas om ook de meest voorzichtige meervallen te kunnen prikkelen zonder deze af te schrikken. De 6X sterke dubbele haak wordt op zijn plaats gehouden met een kleine ingebouwde magneethaakhouder. Om de Pelagic Cat Lure nog meer attractie mee te geven is er een onweerstaanbare geur van spiering toegevoegd aan het kunstaas die meervallen absoluut niet kunnen weerstaan. De Madcat Pelagic Cat Lure is verkrijgbaar in verschillende formaten (21cm - 75 gram of 24cm - 110 gram) en meerdere aantrekkelijke kleurencombinaties.

  Madcat 70482 5706301704825
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 13,95
  13% korting