Forel

Voor forelvissen bent je bij Fish Inn aan het goede adres! Met een topcollectie forelvis producten profiteer je altijd van scherpe prijzen die wij het hele jaar door hanteren. Al onze producten voor het forelvissen komen rechtstreeks vanuit de fabrikant, waardoor wij topkwaliteit producten voor de beste prijzen kunnen bieden, maar dat is niet alles! We leveren super snel uit eigen voorraad en in onze prachtige winkel van maar liefst 1.000 m2 kun je al onze forelvis producten op je gemak bekijken. Maak dan ook gebruik maken van onze praktijk gerichte verkopers, die zelf veel forelvissen techniek beheersen. Alles voor de forelvisser bij Fishinn.nl! 

Forelvissen tips van het Fish Inn Team!

Wanneer je begint met forelvissen dan zijn natuurlijk alle tips welkom. Forelvissen kan af en toe moeizaam verlopen met forellen die slecht tot een aanbeet te verleiden zijn. Dan is het juist van belang om alle forelvis technieken te beheersen om de forellen toch te slim af te kunnen zijn. Vissen op forel kan heel eenvoudig met een forel dobber, maar er is meer mogelijk om toch succes te behalen en veel forel te vangen. De volgende forelvissen tips willen we jou graag meegeven.

1: De juiste forelhengel! 

Op forel vissen doe je niet met een te harde hengel. Een forelhengel met een zachte top en actie (parabolische actie) zorgt ervoor dat de aanbeet van een forel meteen merkbaar is en de forel niet meteen weerstand voelt. De  top moet dus niet te stug zijn, omdat de forel anders meteen het haak aas / Powerbait los laat. De juiste lengte van de forelhengel is vaak persoonlijk en ligt natuurlijk ook aan de omstandigheden van de forelvijver. Meestal wordt er een forelhengel gekozen in een lengte van 2,70 tot 3,30 meter. Deze hengels zijn goed hanteerbaar en hiermee kan met finesse gevist worden op forel. Bij Fishinn.nl vindt je een top collectie forelhengels en ook een uitgebreide omschrijving aan welke eisen een goede forelhengel moet voldoen. Hier vind je alle informatie over forelhengels >>

2: Welke lijn moet ik gebruiken?

Bij het forelvissen gebruik je altijd soepele zachte nylon lijn. Tijdens het forelvissen zijn er veel technieken waarbij actief gevist wordt en soepele lijnen dus een must zijn. De aanbeten van een forel zijn soms explosief en onder de dril mag de forel graag springen. Het is dan ook belangrijk om een soepele lijn met veel rek te hebben, in combinatie met een zachte forelhengel die de klappen opvangt en lijnbreuk voorkomt. Wordt er alleen op forel gevist, dan mag de lijn een diameter hebben van 0,16-0,20mm. Wordt er op de grotere zalmforellen gevist dan mag de forellenlijn een diameter hebben van 0,18mm tot 0,25mm. ook wordt vaker een fluor carbon lijn genomen omdat deze geheel onzichtbaar is onder water. Het nadeel van deze fluorcarbon lijnen is dat deze altijd een stuk stugger zijn. Daarom worden vaak fluorcarbon forel onderlijnen genomen van Gamakatsu en de hooflijn normaal nylon gehouden. Bekijk hier onze forel lijn >>.

3: Een goede forel dobber.

Bij het forelvissen worden er meestal forel dobbers gekozen die een slank gestroomlijnd model hebben. Dit zorgt ervoor dat de forel weinig weerstand ondervindt wanneer deze het haak aas tot zich neemt. Daarbij is het ook een voordeel dat, wanneer de forelvissen techniek foreldobber slepen wordt toegepast, deze foreldobbers weinig weerstand geven bij het binnendraaien. De meest gebruikte gewichten bij de forelvis dobbers zijn 2-5 gram. TIP: Zorg er altijd voor dat de forel dobber goed uitgelood is om weerstand te voorkomen bij een aanbeet van een forel. Bekijk hier onze forel dobbers >>

4: Forelvissen met werpgewichten uit glas.

Een rage bij het forelvissen de laatste jaren zijn de glazen werpgewichten. Deze glazen werpgewichten komen voort uit de glazen spirolino die enkele jaren geleden  hun intreden hebben gemaakt bij het forel vissen.  Deze glazen werpgewichten dienen als lood vervanging en zijn onzichtbaar voor de forel. Ze zinken minder af dan lood en zijn daarom veel beter in alle waterlagen te vissen. Houdt er wel rekening mee dat deze glazen verzwaringen ‘gewicht’ verliezen onder water, waardoor ongeveer een derde meer gewicht gebruikt moet worden. Dus als er een forel dobber gebruikt wordt met 2 gram draagvermogen, dan zal er een glazen werpgewicht van 3 gram gebruikt moeten worden.

5: De juiste forel haken en onderlijnen.

Het forelvissen is een spelletje van finesse. De forel haken mogen niet te groot zijn en moeten aangepast worden aan het aas waar mee gevist worden. Meestal worden forel haken genomen in de maten 6, 8, en 10. Kleinere haken worden vaak te ver doorgeslikt en zijn te klein om het aas netjes op te monteren. Meestal hebben de forel haken een langere steel zodat gemakkelijker het aas bevestigd kan worden en de forel gemakkelijk onthaakt kan worden. Bekijk hier onze forel onthakers >>.

De forel onderlijnen zijn in verschillende lengtes te verkrijgen. De forel onderlijnen beginnen in een lengte van 50cm en eindigen bij een lengte van 2 meter. Wanneer slepend gevist wordt met dobber of spirolino worden meestal de forel onderlijnen in lengtes van 1 tot 2 meter gebruikt. De meest verkochte onderlijn zijn die van  Gamakatsu, ook verkrijgbaar in fluocarbon lijn variant. Het voordeel hiervan is dat deze geheel onzichtbaar voor de forel onder water zijn.  Bekijk hier onze forel haken en onderlijnen >>.

6: Verschillende forel aassoorten.

Het bekendste aas voor het forelvissen op een vijver is forellendeeg. Het beste en meest gebruike is die van het merk Berkley Powerbait. Dit is te verkrijgen in alle kleuren en is voorzien van extra glitter voor extra aantrekkingskracht bij het forel vissen. Ook is er natuurlijk aas. Het meest gebruikte natuurlijk aas zijn wasmotten, ook wel bijenmaden genoemd, wormen, meelwormen en maden. Als kunstaas voor het forelvissen zijn blinkers of spinners, plugjes en softbaits (shads , twisters en shadstaartjes) heel populair. TIP forel kunstaas vissen: Vis in verschillende waterlagen en zoek echt de forel, vis afwisselend binnen met verschillende snelheden en wissel geregeld jouw forel kunstaas.

Diverse forelvissen technieken.

Welke forelvis technieken zijn er en waar moet ik op letten? Hoe het beste forelvissen is een vraag die we vaak in onze winkel te horen krijgen. Het gemakkelijkste is met een dobber die precies goed uitgelood is en tevens voorzien is van een onderlijn met een lengte van rond de 1 meter. Als aas kun je het beste de deeg van het merk Berkley Powerbait nemen. Dit kneed je in de vorm van een wokkeltje, zodat deze roteert zodra je deze binnenvist. Er zijn ook malletjes bij ons te verkrijgen waarbij eenvoudig de ideale wokkel te vormen is, puur gemak! Ook kan er met natuurlijk aas gevist worden, zoals bovenstaand omschreven.  

Vissen met sbirolino.

Met een sbirolino montage forel vissen verschilt eigenlijk niet veel t.o.v. het vissen met een foreldobber. Wanneer er met forel dobbers gevist wordt geeft de dobber de aanbeet weer. Met een sbirolino wordt de aanbeet bemerkt op de hengeltop. Sbirolino montages zijn in drie soorten onder te verdelen: een drijvende, zwevende en een zinkende variant. Deze drie soorten maakt het mogelijk om alle waterlagen te bevissen waarmee tevens op tijd geschakeld kan worden wanneer de aanbeten wegvallen. Een sbirolino is in vele gewichten te verkrijgen zodat ook verre worpen mogelijk zijn.

Tremella vissen op forel. 

Dit gebeurd met inline dobbers waarbij de lijn door de dobber gaat. De aantrekkingskracht van deze techniek is dat er met de hengeltop trillingen door worden gegeven aan het haak aas. Dit creëert een extra aantrekkingskracht ontwikkeld voor de forellen die niet los zijn met azen. Bij het tremarella vissen worden de loodgewichten tevens vervangen door de slanke glazen gewichtjes.

Een aantal vijver forelvissen tips:

  • Let altijd op welke kan de wind staat. Forel vang je het beste op de oever waar de wind op staat.
  • Als de forellen vijver weinig zuurstof bevat (zomers) vis dan in de buurt van een fontein. Een forel is een echte zuurstof vis en zal zich altijd bij een fontein ophouden.
  • Vis na het weekend. In het weekend zijn er altijd veel dagjesvissers die het forel vissen vaak niet onder de knie hebben, men kan hiermee groot voordeel hebben omdat er nog veel uitgezette forel op de forellenvijver rondzwemt. 

Een groot assortiment forelvissen artikelen bij Fish Inn!

Fish Inn is een specialist in forel vis producten. Met een gericht assortiment, dat met zorg samengesteld is door ons vaste team ervaren en fanatieke vissers, vind je bij ons alles om jouw forelvissen tot een succes te maken. Heb je nog geen idee welke hengel en/of forel molen nou het beste bij jou past? Breng dan eens een bezoek aan onze winkel of neem een kijkje op onze webshop om alle forel producten te bekijken. Bekijk hier onze collectie forel wartels en spelden, forel schepnet, forel leefnet, forel steun, foreltas en forel foudraal

Eenvoudig online forel producten kopen.

Bij Fish Inn kun je alle forel artikelen direct online kopen. Met onze gebruiksvriendelijke webshop heb je binnen enkele stappen de juiste forelspullen besteld. Wij zorgen ervoor dat jij deze snel thuis bezorgd krijgt (in de meeste gevallen al binnen 1 werkdag). Twijfel je nog, bel of mails ons even. Of kom langs in onze prachtige viswinkel. Onze verkopers, die ontzettend praktijkgericht zijn, helpen jou graag verder!