Wegen & Onthaken

Het wegen en onthaken van een vangst dient erg secuur te gebeuren om zo beschadigingen van onze geliefde vissen te voorkomen. Gelukkig hebben wij altijd een ruime keuze weeg en onthaak artikelen op voorraad die het voor jou als visser een stuk gemakkelijker maken. Met een ruim assortiment en een grote eigen voorraad kunnen we jouw nieuwe weeg en onthaak producten snel leveren. Het wegen en onthaken van jouw vissen begint bij Fishinn.nl!

Veilig vis onthaken

Nadat je een vis gevangen hebt wil je natuurlijk weten hoe groot of zwaar deze is. Maar voordat je dit kunt doen moet je eerst de vis onthaken. Speciaal hiervoor hebben wij een aantal gerichte productcategorieen uitgewerkt. Hier vind je jouw nieuwe onthaakmatonthaaktang, onthakerweegzak / bewaarzakvis weegschaal en weeg accessoires.

Wanneer een witvis of karper voorraad in de lip gehaakt is dit natuurlijk zo gepiept, zodat je snel een foto kunt schieten en de vis weer vrij kunt laten. Vis je echter op snoek of een andere roofvis soort, dan kunnen de haken soms dieper zitten als dat we eigenlijk zouden willen. In dit geval is het raadzaam om een onthaak handschoen te gebruiken, hierdoor kun je niet gebeten worden, maar ook kan jouw dreg of ander vishaak niet door een onthaak handschoen dringen. Zorg ervoor dat je bij het vissen op roofvis altijd het juiste onthaak gereedschap bij je hebt, een goede onthaakset bestaat minimaal uit een lange onthaaktang en een goede kniptang. Deze kniptang is nodig wanneer een haak doorgeknipt dient te worden, of wanneer er per ongeluk een haak in het lichaam van een visser komt. Wij hebben een prachtig assortiment vistangen van de merken: Spro, Fox Rage en BFT. Alle materialen om veilig vis te onthaken koop je bij ons gemakkelijk en snel online.

Vis wegen, alleen met de juiste weeg accessoires

Wanneer je wilt weten hoe zwaar jouw vangst is moet je de vis wegen. Doe dit echter alleen wanneer je de juiste materialen beschikbaar hebt, anders is het verstandiger om de vis direct na een foto zijn vrijheid terug te geven. Om een vis goed te kunnen wegen heb je nodig: een onthaakmat, een weegzak en een goede kwaliteit weegschaal. Ook is het verstandig om altijd een opvouwbaar emmertje bij te hebben om hiermee jouw vangst te voorzien van voldoende water. Wij bieden al deze weeg en onthaak accessoires aan van vele top merken zoals: Fox, Strategy, Korda, JRC, Nash of bijvoorbeeld een budget merk zoals Trend. Met een top assortiment weeg en onthaak accessoires van A-merken voor de beste prijs vind je altijd de juiste onthaak materialen die passen bij jouw wensen!