Meerval - Alles voor het meerval vissen & de meervalvisser!

Meerval vissen doe je pas echt goed met de spullen die je besteld in onze webshop, of komt kopen in onze 1.000 m2 grote hengelsportspeciaalzaak. Met 1.000 m2 hengelsportplezier slaagt iedere visser bij ons. Maar dat is niet alles... Door ons super scherpe prijsbeleid betaal je bij ons altijd lage prijzen. Natuurlijk verzenden we jouw bestelde spullen met de grootst mogelijke zorg en zo snel mogelijk. Met ruim 20 jaar ervaring binnen het meerval vissen zijn wij de perfecte winkel voor al jouw spullen: Van een meervalhengel en een meerval molen / reel, tot meerval kunstaas en kwakhout; Alles voor de meerval visser!

Vissen op meerval, dat vraagt om zwaarder materiaal

Vissen op meerval vraagt om ander materiaal dan je gewend bent voor het vissen op vissoorten als karper, witvis of roofvis. Omdat een meerval namelijk uit kan groeien tot een monster van 250 cm dienen de hengels zwaarder te zijn en ook de molens dienen natuurlijk een stuk sterker te zijn dan de gebruikelijke molens. Natuurlijk dient de lijn ook aangepast te worden op het formaat van de vis en de testcurve van het materiaal. Juist de kracht die een meerval bezit maakt het meerval vissen zo populair en spectaculair. Wij geloven dan ook zeker dat het meervalvissen alleen maar toe zal nemen en dat de vangsten ook steeds beter worden. Bestel vandaag en ga morgen al aan de slag met jouw meerval materialen! Met een mooie selectie op voorraad kunnen wij jouw nieuwe materiaal voor het meerval vissen snel bij jou thuis bezorgen!

Meerval vissen vanaf de kant

Een veelgebruikte techniek is het meerval vissen vanaf de kant. Zeker omdat het hier vaak langere sessies betreft is het erg populair bij de vissers die er graag een uitje van maken. Zeker het vissen met afgespannen lijnen, boeivissen of het vissen met een onderwaterdobber zijn bij het kantvissen op meerval erg populair. Juist omdat deze manieren van vissen passief zijn, is het heerlijk om langere sessie te maken met deze manieren van meerval vissen. wil je de tijd doden dan kan er natuurlijk ook gekozen om overdag actief op meerval te vissen en in de nachtelijke uurtjes de tent op te zoeken en achter de statische hengels te gaan zitten. Beide manieren zijn erg populair en we hebben dan ook voor elke visserij de juiste materialen in huis. Wil je graag eens wat meer uitleg over alle technieken? Je bent van harte welkom in de mooiste hengelsport winkel van Nederland!

Meerval vissen vanuit de boot of bellyboat

Het actief meerval vissen vanuit de boot of bellyboot is een andere manier die erg populair is. met deze manier van vissen wordt er vaak gekozen om actief met wormen aan de slag te gaan of een aasvis op de fireball of dobbermontage aan te bieden. Vis je met de bellyboat, kies dan voor een stevig model van bijvoorbeeld Savage Gear of Berkley. Deze bellyboats beschikken over dik rubber materiaal dat gemakkelijk af te spoelen is. bij het bootvissen op meerval is het belangrijk om een goede onthaakmat in de boot te leggen, zodat jouw boot weer gemakkelijk schoon te maken is na de vangst van jouw droommeerval. Natuurlijk is deze onthaakmat ook aan te raden bij het kantvissen om beschadiging van de vis te voorkomen. Ook met het actief vissen op meerval hebben wij veel ervaring, zelf het actief meerval vissen op de Ebro in Spanje is ons niet onbekend en we staan dan ook klaar om jou te voorzien van de beste tips. Meerval vissen begint bij Fish Inn!

Op meerval vissen in Nederland

Nederland is zich de laatste jaren steeds meer aan het ontwikkelen tot meerval land. Het meerval vissen in Nederland begint dan ook steeds populairder te worden. Ook de meerval vangsten liegen er niet om en regelmatig worden er vissen over de 2 meter gevangen. Naast dit formaat zit het met de aantallen al helemaal goed, een sessie op de maas met meerdere vissen is dan ook absoluut geen uitzondering meer. Wil je beginnen met meerval vissen dan is het misschien eerst verstandig om jouw eerste meervallen in een speciale meerval visvijver proberen te vangen. In deze speciale vijver kun je de kracht van deze oervis eerst ervaren voordat de zoektocht naar een wil exemplaar kan beginnen. Deze zoektocht kan natuurlijk alleen van start gaan met de juiste materialen, deze koop je bij ons gemakkelijk onder 1 dak terwijl je voorzien wordt van het beste advies. Of nu op zoek bent naar een meerval lijn, meerval dobbers, meerval aas, meerval rigs, meerval onderlijn en/of meerval haken; Alles voor de meervalvisser bij Fishinn.nl!

Meerval vissen Nederland of toch liever naar het buitenland

Vroeger plande iedereen standaard een trip naar Frankrijk, Italië of Spanje voor het vangen van een monster meerval. Met de meerval explosie die plaats heeft gevonden kan deze zoektocht tegenwoordig ook gewoon in Nederland begonnen worden. zeker wanneer je voor de aantallen wil gaan met een kleiner gemiddeld formaat zit je dicht bij huis perfect. Wil je een reële kans maken op veel en vooral grote vis dan is het de moeit waard om een meerval trip naar België, Frankrijk, Spanje of Italië te maken. in onze ogen zijn beide tactieken leuk en als je je op het juiste insteld dan is het meerval vissen overal ter wereld met zo leuk

Vissen op meerval techniek:

De meest gebruikte technieken voor het meerval vissen zijn:

  • Actief vissen (boot/bellyboat)
  • Spinvissen (kant/boot/bellyboot)
  • Afspannen (vanaf een boot of de kant
  • Boeivissen
  • Bodemvissen

Wil je graag meer informatie over de verschillende technieken dan raden wij aan om het meerval handboek eens te bekijken op onze website meerval.nl (http://www.meerval.nl/Het-Grote-Meerval-Handboek.aspx )

Meerval vissen tips:

De belangrijkste tip voor een beginnende meerval visser is: begin vooral in de goede tijd. Juist tijdens de periode is maart, april, mei en juni is de vis goed los en is het zeker mogelijk om veel aanbeten te forceren. Ga je in de taaie tijd beginnen met meerval vissen, dan kan de visserij erg hard zijn waardoor je de moed in de schoenen zakt. Juist tijdens jouw beginnende fase moet die beet niet te lang op zich laten wachten. Ben je een doorzetter en begin je in de juiste tijd, dan weten wij zeker dat je snel resultaat zult hebben. Een andere tip is het vissen met wormen, door wormen te gebruiken vis je in minder selectief dan met aasvis. Hierdoor zal een beet sneller komen dan wanneer er met een grote aasvis selectie op grot meerval gevist wordt. Wormen zijn in dit geval echt een killer aas voor het meerval vissen. Wil je graag eens wat meer informatie over het beginnen met meerval vissen? Je bent van harte welkom in de mooiste hengelsport winkel van Nederland!