Forel Diversen
Bij het forelvissen komt natuurlijk veel kijken, vandaar de categorie 'forel diversen'. Hier vind je een verzamelijk van verschillende producten die wel eens goed van pas kunnen komen bij het jagen op forel, zoals bijvoorbeeld een rookoven, ontschubber, knuppeltje, mes, etc. Alles dat van pas zal komen voor de forelvisser. Waar je ook naar op zoek bent, alles voor de forelvisser bij Fishinn.nl; De nr. 1 hengelsport webwinkel van Nederland!
- Fish Smoking hook RVS
Rookhaken worden gebruikt om de vis aan op te hangen zodat de vis optimaal gegaard wordt. Deze haken zijn gemaakt van hoogwaardig RVS waardoor ze niet roesten.
Fish BN3966 0000054228Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 0,95 - Fish Smoking hook with wooden pencil
De visser die zijn vangst lekker mee naar huis wil nemen en daar wil roken, heeft een rookhaak nodig.
Fish BN3943 0000054226Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen€ 0,75 - Jens Bursell Release Connector 10mm 5s ...
Zeeforelvissen is voor de volhouders, deze vissoort wordt niet voor niets de vis van de duizend worpen genoemd. En om alles nog erger te maken zijn zeeforellen meesters in het losschudden van de haak tijdens de dril. Jens Bursell heeft echter een revolutionair nieuw systeem bedacht om het aantal lossers drastisch te reduceren. Na lang ontwikkelen en testen is de release clip een feit. Dit handige nieuwigheidje binnen de (zee) hengelsport verlengt als het ware de positie waar de haak bevestigd zit. Tevens zorgt de release connector dat de haak direct vrij komt van de inline pilker die gebruikt wordt, hierdoor kan de gehaakte zeeforel het gewicht van de pilker niet gebruiken om zich van de haak te ontdoen. Met dit systeem zet Jens Bursell tot 85% van zijn aanbeten daadwerkelijk om in een gelande vis, deze positieve stijging mag gerust schrikbarend worden genoemd. De zoetwaterharten van onze teamleden begonnen natuurlijk ook harder te kloppen want dit systeem kan natuurlijk ook perfect toegepast worden tijdens het roofblei vissen. Met de Release rig zet je aanbeten pas echt in vangsten om!
Jens Bursell JBC-R 0645249994446Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 3,95 - Sanger Rookkruiden Forel 700G
Als u uw eigen vissen smakelijk wilt roken en een extra smaaksensatie toe wilt voegen dan zijn de rookkruiden van Sanger de ideale keuze.
Sanger 9985302 4039507043896Niet op voorraad€ 4,95 - Sanger Rookmeel Beuken 1Kg
Als u uw eigen vissen smakelijk wilt roken dan is het rookmeel van Sanger de ideale keuze.
9985210 4039507153243Niet op voorraad€ 4,95 - Sanger Rookmeel Gekruid 500G
Als u uw eigen vissen smakelijk wilt roken dan is het rookmeel van Sanger de ideale keuze.
9985100 4039507043841Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen€ 4,50 - Sanger Rookspanen Beuken 1Kg
Als u uw eigen vissen smakelijk wilt roken dan zijn de houtsnippers van Sanger de ideale keuze.
Sanger 9985220 4039507153250Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 4,95 - Specitec Grill & Rookoven
Met deze roestvrijstalen tafelrookoven wordt het roken van vis nu nog makkelijker. De oven biedt plaats genoeg plaats aan uw vers gevangen vis. De specitec Grill & Rookoven werkt middels 2 branders die gevuld worden met brandspiritus. Dit in combinatie met de gebruikte rookspanen/meel dragen zorg voor het rookproces. De afmetingen van deze rookoven zijn 44x28x11cm.
Saenger/Specitec 9985400 4039507080303Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagen€ 54,95 - Spro TM Ghost Slim 3St.
Speciaal, onderwater onzichtbaar werpgewicht wat voornamelijk in ondiep of stromend water gevist wordt.
Spro 4618-36 8716851209067Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 5,50 - Spro Tm Inline Lead 4St.
Loodjes die gebruikt worden om je forel dobber in balans te brengen.
Spro 4618-201 8716851365541Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 2,50 - Spro Tm Tremarella Spheres Chain
De perfecte, langzaam zinkende systemen voor de actieve Tremarella-visserij. Ideaal voor helder, ondiep water en wanneer de forelschuw is. Tijdens het werpen, net voordat de ketting het water raakt stop je de lijn waardoor het systeem en de onderlijn zich op het water strekken. In beide systemen (met en zonder micro-veertjes) tikken de glasonderdelen tegen elkaar waardoor de forel getriggerd wordt en op zoek gaat naar voedsel. Tip: ideaal in combinatie met de Spro TroutMaster Piccilono foreldobber en Tremarellalijn!
Spro 4618-102 8716851280738Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 7,75 - Spro Tm Tremarella Spring Chain
De perfecte, langzaam zinkende systemen voor de actieve Tremarella-visserij. Ideaal voor helder, ondiep water en wanneer de forelschuw is. Tijdens het werpen, net voordat de ketting het water raakt stop je de lijn waardoor het systeem en de onderlijn zich op het water strekken. In beide systemen (met en zonder micro-veertjes) tikken de glasonderdelen tegen elkaar waardoor de forel getriggerd wordt en op zoek gaat naar voedsel. Tip: ideaal in combinatie met de Spro TroutMaster Piccilono foreldobber en Tremarellalijn!
Spro 4618-106 8716851280776Op voorraad
Levertijd: 1-2 werkdagenSlechts € 6,50
Ook een vis rookoven direct online!
Een van de meest gevraagde 'forel diversen' betreft een vis rookoven, oftewel een forel rookoven. Een vis rookoven gebruiken, hoe werkt het precies? Wat is mooier dan eigen gevangen forel te roken? Dit is de meest bekende bereidingstechniek bij de forel visser. Omdat forel een hele vette vis is kan deze eenvoudig bereid worden in een forel rookoven. Nog meer vette vissoorten die eenvoudig bereid kunnen worden in een rookoven vis zijn; paling, haring, makreel en zalm. Vlees is natuurlijk ook gemakkelijk te roken in een vis rookoven. Een bekend voorbeeld zijn de ganzenborsten die perfect bereid kunnen worden in de rookoven. Meestal wordt de vis ingewreven met zeezout of andere smaakmakers. Dit mag gerust dik ingewreven worden. Na 10-30 minuten wordt deze ‘korst’ er weer afgewreven, of afgespoeld en mag de vis enkele uren drogen in de koelkast. Hierna wordt de vis in de rookoven gelegd of gehangen. Let er hierbij goed op dat de houtmot al goed smeult, voordat de rookoven of rookkast afgesloten wordt. Afhankelijk hoe dik de gerookte stukken zijn mogen deze een kwartier op 60 graden gerookt worden en vervolgens de temperatuur nog een kwartier opschroeven naar 75-80 graden, niet warmer! Omdat iedere vis verschilt moet je zelf de inschatting maken bij welke tijd het goede resultaat bereikt is. Met een forel mes kun je eenvoudig prikken in de vis om dit in goed in te schatten.
Ook onmisbaar voor de forelvisser; Een goede forel hengel, forel dobber, forel kunstaas en powerbait.