Roofvis Hengel

Roofvis Hengel

Een roofvishengel bestel je direct en voordelig online bij Fishinn.nl. Hier vind je meer dan 400 soorten roofvishengels in alle lengtes, gewichten en prijsklasse. We hebben alle topmerken in huis en bieden alle hengels aan voor de beste prijs. Naar welke roofvishengel ben jij op zoek? Een Shad hengel, verticaal hengel, drop shothengel, jerkbait hengel, baitcast hengel, reel hengel en spinhengel bestel je allemaal direct online, of kom langs in onze mega shop in Venlo. Hier liggen alle roofvis hengels uitgestald in de hengelrekken en staat een team specialisten klaar om goed advies te geven! 

Kies het juiste werpgewicht van jouw roofvishengel!

Welk werpgewicht moet je kiezen..Dit ligt natuurlijk helemaal aan de omstandigheden waarin gevist wordt. Als eerste dien je naar het kunstaas te kijken waarmee jij roofvist. Vis je met een kleinere plug die niet diep duikt en daarom weinig weerstand heeft, dan voldoet natuurlijk een hengel met een werpgewicht die je plug heeft. Wil je met diep lopende pluggen vissen, dan wekt de grote zwemschoep van de plug veel weerstand op. Hierop dient je roofvis hengel een zwaarder werpgewicht te hebben dan wat de plug opgeeft. Wordt er op groot en diep water gevist, dan zal er in het algemeen ook een zwaardere hengel van rond de 50 gram werpgewicht gekozen moeten worden. Wordt er op forel of baars gevist met klein kunstaas, dan heb je dik voldoende aan een roofvishengel met een werpgewicht tot max 20 gram. Wordt er op snoekbaars met kunstaas gevist kun je in de regel een roofvishengel tot 40 gram werpgewicht nemen. Bij snoek kan het eigenlijk alle kanten op en ligt het werpgewicht geheel aan je gekozen kunstaas en het water dat bevist wordt.

Welke lengte roofvis hengel moet ik nemen?

De juiste lengte roofvishengel kiezen ligt aan verschillende factoren. Meestal, wanneer je vanaf de oever vist, wordt er gekozen voor een langere roofvis hengel met een lengte van 2,40 tot 3 meter. Hierdoor heb je betere kunstaas controle en werp je gemakkelijker verder in. Wel dient er opgelet te worden of er op het water wat je bevist weinig oever vegetatie is in de vorm van bomen of struiken. Mocht dit wel het geval zijn, dan neem je natuurlijk een kortere roofvishengel. Vis je vanuit de oever met een jerkbaithengel dan is deze roofvis hengel niet langer dan 2,10. Dit is omdat je met een neerwaartse beweging de actie in je jerkbait kunstaas moet tikken. Vis je vanuit een boot of bellyboot dan wordt er meestal een lengte genomen tussen de 1,80 en 2,40 meter. Je zal niet op afstand vissen en hebt zo betere controle over je kunstaas met deze korte hengel lengtes.

Een roofvishengel online bestellen bij Fishinn.nl!

Een roofvishengel bestellen doe je heel eenvoudig en voordelig online bij Fishinn.nl. Met een keuze uit maar liefst 400 roofvishengels in alle prijsklasse en merken zit altijd de juiste hengel voor jou. Bij iedere roofvis hengel hebben wij veel informatie en alle specificaties staan en zijn voorzien van de goede afbeeldingen. Hierdoor zal je gemakkelijk een keuze kunnen maken waarna je een dag later je roofvishengel mag ontvangen keurig verpakt in een harde kartonnen koker. Mocht je toch liever alle roofvishengels komen bekijken, dan kan dit natuurlijk in onze mega store in Venlo. Hier liggen alle roofvishengels uitgestald in de rekken. En natuurlijk adviseren onze ervaren medewerkers jou graag bij het vinden van de best passende hengel. Vissen op roofvis begint bij Fishinn en een roofvishengel koop je bij Fishinn.nl!