Kunstaas

Kunstaas

Kunstaas bij Fishinn.nl; Wij bieden een grote en diverse collectie kuntaas, altijd van hoogwaardige kwaliteit, topmerken & voor de laagste prijs. Ons team bestaat uit fanatieke kunstaas vissers en als er iets nieuws op de markt verschijnt, zijn wij de eerste die er actief mee aan de slag gaan. Of je nu zoekt naar pluggen, softbaits, spinnerbaits, of jerkbaits en lepels, je vindt altijd het perfecte kunstaas bij Fish Inn. Koop direct online en ontvang de producten de volgende (werk)dag al in huis, of bezoek onze prachtige hengelsport winkel, met altijd een grote kunstaas collectie op voorraad.

Wij weten wat er speelt!

Kunstaas vissen is de laatste jaren in een wel heel grote stroom versnelling geraakt. Onze winkel en webshop wordt gerund door ontzettend fanatieke kunstaas vissers en dat zie je meteen terug in ons gigantische collectie (gespecialiseerd) kunstaas die we aanbieden. Omdat wij altijd op zoek zijn naar de nieuwste en het meest effectiefste kunstaas, en dit ook zelf testen in praktijk, weten wij precies wat er speelt en lopen wij altijd voorop met de nieuwste ontwikkelingen op kunstaas gebied. Kunstaas is onder te verdelen in verschillende categorieën die allemaal effectief kunnen zijn bij het gericht vissen op roofvis. We verdelen het kunstaas voor jouw gemak onder in enkele types namelijk; pluggen, softbait, spinnerbaits, jerkbaits en lepels. Onderstaand een korte toelichting per kunstaas type.

Pluggen, oftewel nep vissen.

Een nepvis wordt meestal een plug genoemd en is het bekendste kunstaas onder de fanatieke roofvisser. Hier wordt een vis mee nagebootst die gewond rond zwemt. Deze nepvis is eigenlijk samen met de spinner (ook wel blinker genoemd) het meest bekende kunstaas om vissoorten als snoek, snoekbaars, baars, roofblei en zeebaars te vangen. Een plug kan uit verschillende materialen gefabriceerd worden zoals balsahout, kunststof, metaal en hout. Aan de voorkant van de plug is een kunststof zwemschoep bevestigd, die ervoor zorgt dat zodra de plug binnen gevist wordt, deze naar beneden duikt. Dit gebeurd door de waterweerstand op deze zwemschoep tot een bepaalde diepte. De lengte en de hoek waarin deze zwemschoep staat bepaald hoe diep de plug naar beneden loopt door het water. Over het algemeen is de stelregel hoe langer de zwemschoep, hoe dieper deze loopt.

Pluggen zijn in drie varianten te krijgen namelijk; drijven pluggen (floating pluggen) , zinkende pluggen (sinking pluggen) en neutrale pluggen (suspending pluggen). De drijvende pluggen zijn absoluut de meest verkochte pluggen en zijn gemakkelijk binnen te vissen. Je hoeft niet zo snel bang te zijn dat deze vastlopen op de bodem en voel je de bodem onder het binnen vissen dan kan je even wachten met binnen vissen zodat deze weer wat omhoog drijft om vervolgens weer door binnen te vissen. De zinkende pluggen worden vaak gebruikt als er grote afstanden geworpen moet worden, er op diep water op roofvis gevist wordt of dat er snel met de plug getrold wordt vanuit een boot. De zwevende variant, ook wel suspending pluggen genoemd, hebben het grote voordeel dat er geregeld gestopt kan worden onder het binnen vissen van de nep vis. Hierdoor wordt een volgende roofvis extra getriggerd tot een aanval wanneer deze plug stil in het water hangt zonder te stijgen of te zinken. Bekijk hier onze gerichte kunstaas collectie pluggen >>. . 

Een divers assortiment Jerkbait kunstaas.

Een jerkbait kunstaas is eigenlijk een soort plug, maar dan zonder zwemschoep en waarvoor de roofvisser meer moeite zal moeten doen om de juiste actie erin te brengen onder het binnen vissen van de jerkbait. Deze jerkbait kunstaas visserij kan toegepast worden voor de visserij op snoek, snoekbaars, baars en roofblei. Het grote voordeel  van het vissen met een jerkbait is dat deze op vele manieren binnen gevist kunnen worden, waardoor de kans op vangen van de roofvis aanmerkelijk vergroot wordt. Jerkbaits zijn te verkrijgen in verschillende vormen, kleuren en maten en vis je met korte rukjes binnen. Bij de ene jerkbait hoort dit harder te gebeuren dan bij de andere. Ook met dezelfde jerkbait kan je hierin wisselen om meer succes te behalen.

Nep vissen, pluggen en/of jerkbaits kopen doe je natuurlijk bij Fishinn.nl. Wij verkopen pluggen oftewel  nep vis van de merken; Balzer, Behr, Bomber, Doiyo, Fox Rage, Gunki, Illex, Iron Claw, Rapala, River 2 Sea, Rozemeijer, Salmo, Savage Gear, Spigg, Spro, Storm, Strike Pro, Suick, Terrif en westin. Bekijk hier onze volledige kunstaas collectie jerkbaits >>

Softbait kunstaas, oftewel shads.

Softbaits kunstaas zijn er in ontzettend veel soorten en maten van heel veel merken. Met softbaits kunstaas kunnen alle roofvis soorten belaagd worden waaronder bijvoorbeeld de snoek, snoekbaars, baars, roofblei  en zeebaars shads. Er kan met softbaits een splitsing gemaakt worden tussen 2 soorten staarten namelijk de schoepstaart en de splittail. De schoepstaart is de meest bekende onder de roofvisser, deze heeft een staart in de vorm van een schoep . De vroeg zo populaire twister is een beetje op de achtergrond komen te staan en verdrongen en vervangen door de shad. Wij hebben softbaits van de volgende merken in ons assortiment; Abu, Behr, Ben’s, Berkley, Fish Arrow, Fox Rage, Gunki, HT Baits, Illex, Iron Claw, ITT, Lunker City, Noike, Northland Tackle, Quantum, Reins, Rozemeijer, Savage Gear, Sawamura, Spro, Storm, TB, Vicious, Westin en keitech. Bekijk hier onze volledige kunstaas collectie softbaits / shads >>

Effectief snoek kunstaas; Spinnerbaits en spinners.

Dit kunstaas is het meest bekend als blinkers, ook wel spinners genoemd. Met deze spinners werd al in de zestiger jaren gevist in Nederland en dit kunstaas was ook toen uiterst effectief voor het vissen met kunstaas op snoek. Een blinker ook wel spinner genoemd is een stangetje van draadstaal waarop de volgende componenten gemonteerd zijn; spinnerblad, loodverzwaring en een dreg. Het spinnerblad draait onder het binnen vissen van de spinner om de as van draadstaal en zorgt ervoor dat er trillingen ontstaan wat een prooivis imiteert en een snoek, snoekbaars, baars, forel, winde of roofblei tot een aanbeet verleid. Spinners zijn te verkrijgen in vele soorten, maten, kleuren en gewichten die allemaal ieder geschikt zijn voor een bepaald watertype en roofvis soort. Wij hebben van de volgende kunstaas merken spinners, blinkers en spinnerbaits in onze webshop staan; Blazer, Blue Fox, Doiyo, GT-Bio, Gunki, Illex, Iron Claw, Mepps, Savage Gear, Spro en Westin. Bekijk hier onze kunstaas collectie spinnerbaits en lepels >>

Op zoek naar goedkoop kunstaas?

Goedkoop kunstaas is natuurlijk een relatief begrip. De laatste jaren is de visserij met kunstaas in een stroomversnelling geraakt die ervoor gezorgd heeft dat de prijzen van het kunstaas een stuk lager zijn als voorheen. Door de nieuwe product ontwikkelingen en het grotere aanbod is de kwaliteit van het kunstaas met sprongen vooruit gegaan en zijn de prijzen flink gedaald. Dit neemt niet weg dat er nog steeds kunstaas op de markt is dat ontzettend duur is, maar vaak ook kwaliteit is. De verschillen hierin zijn dat deze categorie kunstaas vaak in ‘relatief dure landen’ zoals Japan geproduceerd zijn en net iets beter presteren dan de doorsnee kunstaasje. Dit kunstaas loopt net iets gelikter, ziet er levensechter uit en zwemt onder zware omstandigheden (stroming of meer snelheid) een heel stuk mooier dan het goedkope kunstaas. Wij helpen je graag met het vinden van het juiste kunstaas binnen jouw budget, vraag onze medewerkers voor een gericht advies. We helpen jou graag!

Spro kunstaas; voor een optimale prijs – kwaliteit verhouding!

Spro kunstaas  is een mooi voorbeeld dat relatief goedkoop kunstaas toch heel goed vangt. Spro pluggen zijn laag in prijs maar stralen wel kwaliteit uit en zijn voorzien van de mooiste kleuren prints die het kunstaas levensecht maakt. Ook timmert Spro de laatste jaren met zijn pro staffer team hard aan de weg om een perfecte range spro kunstaas op softbaits gebied te ontwikkelen. Spro heeft een twintigtal specialisten in dienst om telkens weer het nieuwste Spro kunstaas te ontwikkelen met een scherpe prijs. Bij goedkoop kunstaas is het merk Spro een goede optie waarbij je weet dat je kwaliteit kunstaas aanschaft. Van het merk Spro kan je tevens een hele kunstaas set aanschaffen om meerdere soorten roofvis te bevissen.

Wat is nu goed baars kunstaas?

Kunstaas voor baars zijn er in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor kleine plugjes die ondiep en diep duiken en die het liefst voorzien zijn van een baarsmotief, omdat een baars een echte kanibaal is. ook de blinkers en spinners zijn uiterst effectief en kunnen voor flinke aantallen baars zorgen. Steeds bekender voor de baars visserij zijn de sofbaits zoals de shads en twisters met een loodkopje. Hiermee kun je strak tegen de bodem vissen en de echte grote baarzen vangen komen hiermee binnen handbereik.

Kunstaas snoekbaars is niet meer weg te denken bij de hedendaagse snoekbaars visserij. Vroeger werd er hoofdzakelijk met een aasvisje op snoekbaars gevist, tegenwoordig wordt er bijna alleen nog maar met kunstaas op snoekbaars gevist. Snoekbaars kunstaas is te verkrijgen in de vorm van softbaits voor snoekbaars, shads voor snoekbaars en pluggen voor snoekbaars. Meestal is dit geen groot kunstaas. Het vissen op snoekbaars is dan ook een finesse spelletje wat je met gevoelt dient te doen. Snoekbaars aas heeft dan ook meestal een lengte van 8-15cm wat ook het meeste bij hem op de menu kaart staat met prooivis.

En goed zeebaars kunstaas?

Kunstaas zeebaars wordt meestal gekozen in de vorm van een zeebaars shad of een zeebaars plug. In de jaren ’90 kwam de echte zeebaars visser erachter dat met shads op zeebaars vissen uiterst effectief was. Er wordt meestal gekozen om een zware loodkop op een shad te monteren (30-40 gram) om deze vervolgens in hard stromend water binnen te vissen. Ook wordt er vaak met pluggen of poppers op zeebaars gevist, zoek hierbij altijd de stroming op omdat de zeebaars hier jaagt.

Kunstaas kopen doe je voordelig online bij Fishinn.nl!

Het beste kunstaas kopen doe je eenvoudig en voordelig online op Fishinn.nl. Wij hebben altijd wel een kunstaas aanbieding lopen voor de beste prijs. Onze webshop zit boordevol kunstaas en we hebben maar liefst meer dan 3000 soorten verschillende stuks kunstaas voorradig staan in onze webshop. Online kunstaas kopen doe je dan natuurlijk ook bij ons, de keuze is reuze! We hebben zo veel soorten kunstaas online staan, omdat bij ons diverse roofvissers werken die over een schat aan praktijkkennis beschikken. Kunstaas vissen begint bij Fish Inn! Bekijk hier ons karper kunstaas, meerval kunstaas, roofvis kunstaas en forel kunstaas