Meerval Rodpods & Steunen

Meerval Rodpods & Steunen

Meerval rodpods & steunen bestel je direct online bij Fish Inn. Met een ruimte collectie vind je altijd een passende meerval steun. Je vind bij ons een mooi assortiment rodpods, steunen, buzzerbars (en accessoires) en voor- en achter steuntjes; Alles voor het meerval vissen direct online voor de beste prijs! En mocht je hulp nodig hebben bij het selecteren van de juiste steun, dan zijn onze meerval specialisten jou graag van dienst. 

Meerval rodpod of steunen, wat moet ik kiezen?

Meerval steunen voor het meervalvissen d.m.v. van freelining kunnen dezelfde zijn als bij het karpervissen. Ga je echter afspannen met je montage, dan hebben we het over een hele andere soort steunen. De hengel staat hierbij recht omhoog en wordt locked up en onder spanning in de steunen gezet. Een aanbeet kan variëren van een rechtspringende hengel tot het vol in de testcurve trekken van de hengel. Vooral bij deze laatste krijgt de steun het fors voor de kiezen en deze dienen dus sterk te zijn. Bij de rechtspringende hengel dient de steun er voor te zorgen dat deze hengel ook achteruit vast wordt gehouden, anders kan deze letterlijk de steun uit worden gekatapulteerd. Bij sommige steunen zie je daarom een extra beugeltje die de hengel ook achterwaarts opsluit. Enkele bekende meerval steunen van dit soort zijn de meervalsteunen van Mad Cat, Black Cat, en Berkley. Veelal worden deze steunen van RVS gemaakt zodat deze super robuust zijn en zowel de aanbeet als de harde ondergrond overleven waarin je de steun soms met een hamer in moet slaan.

Een meerval rodpod

Voor te harde ondergrond zijn er ook speciale rodpods beschikbaar die stabiel genoeg zijn om de heftige aanbeten te kunnen houden. Gebruik hiervoor echter niet de gangbare kaper rodpods, want dan kom je van een koude kermis thuis. De kans op een kapotte rodpod en een verdwenen hengel is dan groot, zeker bij het locked up vissen. Voor het freelinen kan dit wel, maar zorg wel dat alles goed stevig staat, want een run kan ongenadig hard zijn. Met meerval rodpod of steunen van o.a. Mad Cat, Black Cat en Fish staan wij voor top kwaliteit, maar dat is niet alles; A-merken voor de beste prijs en snel bij jou thuis bezorgd.