Forelhengel

Een forelhengel kopen doe je bij Fishinn.nl; De nr. 1 hengel webshop! Met een zorgvuldige samengestelde collectie forelhengels, van top merken voor de beste prijs, en een grote eigen voorraad kunnen wij snel leveren. En past de forelhengel toch niet helemaal bij jouw wensen, dan kun je bij ons zonder gezeur retourneren, wel zo fijn! Onze medewerkers zijn jou graag van dienst met een gericht advies. Naast onze gebruiksvriendelijke webshop kun je in onze 'stenen winkel' terecht voor een advies op maat, hier liggen wel 100 soorten forelhengels die je rustig kunt bekijken! 

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Spro Boxxer Ii Tele Trout 30
  Spro Boxxer Ii Tele Trout 30

  Waarschijnlijk een van de meest populaire allround forelhengels zijn natuurlijk de telescopische. Die mogen in het Boxxer programma dan ook niet ontbreken! Geselecteerd in de drie meest gevraagde lengtes met een werpgewicht tot 30gr waardoor ze naast het vissen op forel (en natuurlijk baars) universeel inzetbaar zijn voor verschillende andere kunstaas- en dobbervisserij. Aanbevolen molen: Boxxer 120 of 130.

  Spro 2008-215 8716851257457
  Niet op voorraad

   
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De juiste forel hengel kiezen.

Omdat iedere forel visser anders vist zijn er ontzettend veel verschillende forelhengels te verkrijgen, ook bij ons! De lengte is het eerste belangrijke verschil tussen de vele forelhengels. Voor het forel vissen op groot of diep water wordt meestal voor een langere hengel gekozen in een lengte tussen de 3 en 4 meter lang. Omdat de meeste dobbers bij het forelvissen vast op de lijn staan, dient je hier goed rekening mee te houden. Ook wanneer is de forellenvijver niet dieper dan 2 meter, dan wordt nog vaak de dobber veel dieper gezet op bv. 3 meter (gebeurd vaak met drijvende powerbait). Dit gebeurd omdat er vaak actief binnen gevist wordt en de lijn van de forel dobber naar het haakaas vaak diagonaal door het water loopt. Hierdoor is het toch mogelijk om het haakaas net boven de bodem aan te bieden, waar de forellen zich vaker ophouden.

De stugheid van de forellen hengel ligt vaak aan de dikte onderlijn waarmee gevist wordt. Wordt er dun gevist, bijv. met forel lijn van 0,16mm, dan zal er met een hele soepele hengel gevist worden. Vist u vaak op zalmforel die meestal van groter formaat zijn en er lijnen genomen worden van 0,20mm en zwaarder, dan mag er gerust een stuggere forelhengel besteld worden met een werpgewicht tot 40 gram. Met deze stuggere forelhengel kan ook met gemak met een zwaardere sbirolino gevist worden, zodat er met gemak op afstand gevist kan worden.

Forelhengels voor kunstaas vissen.

Wordt er met kunstaas op forel gevist, dan mag er gerust voor een korte forelhengel gekozen worden. Natuurlijk ligt de lengte van de juiste forelhengel natuurlijk ook aan het water en de omgeving waar gevist wordt. Vis je op forel op de traditionele forelvijver, dan heb je voldoende aan een hengel tussen de 2,10 en 2,70 lengte. Meestal wordt er dan gekozen voor een werpgewicht tot 30 gram, zodat er met dunne lijn gevist kan worden. Hierdoor werp je met een hand gemakkelijk je forel kunstaas in het water en wordt je niet snel vermoeid van het telkens opnieuw inwerpen en binnen vissen. Vis je op zeeforel op het zoute water dan wordt er meestal voor een forelhengel gekozen met een lengte tussen de 2,70 en 3 meter met een werpgewicht van rond de 50 gram. Hiermee is het gemakkelijk om het kunstaas over grotere afstanden te verplaatsen en kan er tevens gemakkelijk een haak gezet worden op afstand.

Een Forelhengel kopen bij Fishinn.nl.

De juiste forel hengel kopen is niet gemakkelijk. Daarom hebben wij al onze forelhengels een zo duidelijk mogelijke beschrijving gegeven en worden er mooie productfoto’s weergegeven bij alle forel hengels. Tevens hebben we een grafiek bij gevoegd waar alle specificaties van de hengels duidelijk weergegeven worden en al veel vragen beantwoord worden. Mochten er toch twijfels zijn bij het bestellen, dan helpt ons team jou graag op weg. En natuurlijk hebben we een prachtige winkel waar alle forelhengels uitgestald liggen en deze allemaal ter hand genomen kunnen worden. Wij hebben hier veel goedkope en dure forelhengels liggen die vaak al in de aanbieding zijn. Voor de juiste forelhengel kies je daarom altijd voor Fish Inn. Maar ook een forel molen, forel leefnet, forel onthaker en forel steunen bestel je direct online bij Fishinn.nl!