Rodpod

Het aanschaffen van een rodpod kan een ware zoektocht zijn. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, staan onze experts voor je klaar! Of je jouw nieuwe rodpod nu online bestelt, of in onze hengelsport winkel wilt kopen, we hebben altijd een vis expert beschikbaar die jou van dienst kan zijn. Of je nu opzoek bent naar een aluminium of RVS rodpod, we hebben ze allemaal op voorraad. En kun je niet wachten? Met onze eigen voorraad rodpods is de kans groot dat je morgen al aan de slag kunt gaan!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke rod pod is het meest geschikt voor jouw visserij?

De keuze voor de juiste rod pod hangt compleet af van de omstandigheden waar je vist. Vis je veel op vijvers en stilstaand water, dan kun je prima uit de voeten met een kleine rodpod. Ook zal een rodpod 2 hengels hier vaak voldoende zijn omdat het niet toegestaan is om met meer dan 2 hengels te vissen. vis je echter op een kanaal of rivier, dan is het erg belangrijk dat een rodpod stevig op zijn poten staat. Ook is het handig wanneer de poten gemaakt zijn van lange banksticks, zodat je de hengeltoppen flink omhoog kunt zetten. Ook het materiaal is natuurlijk belangrijk om breken of buigen onder belasting te voorkomen. Een solar rodpod is bijvoorbeeld erg sterk maar niet erg zwaar en zal daarom iets minder stevig staan dan de zware Proline rodpod. Wat jouw specifieke wensen ook zijn, een rodpod bestel je online bij Fish Inn; Ruim assortiment rodpods, A-merken, Top prijzen, Eigen voorraad, Snelle levering!

De aanschaf van de perfecte rod pod voor jouw visserij hangt af van vele factoren

Vis je veel met de toppen omhoog dan zullen de krachten op jouw rodpod groter zijn dan wanneer je met de hengeltoppen maar beneden vist. Wanneer je aan de rivier vist is het erg belangrijk dat de poten (banksticks) erg sterk zijn. Rodpods die wij als erg stevig ervaren zijn o.a. Jag rodpods, matrix rodpods en Amiaud rodpods. Vis je meer op kleine water dan is het niet nodig om bijvoorbeeld een grote rodpod zoals de fox horizon rodpod of de fox sky pod 3 rod mee te slepen, een mini rodpod zal in dit geval beter volstaan. Ook een ultimate rodpod, JRC rodpod of een andere goedkope(re) rodpod zal in dit geval prima zijn werk doen. Altijd een passende rodpot Bij Fish Inn, de hengelsport speciaalzaak van Nederland!

Rodpod kopen, waar let je op?

Bij de aankoop van een rodpod is het erg belangrijk om de grote van de rodpod aan te passen aan de grote van het viswater waar gevist wordt. Ook de stand van de poten is erg belangrijk, vist je veel op ruig water, dan is het bijvoorbeeld verstandig om een rodpod rvs te nemen die de poten erg ver uit elkaar heeft staan om zo extra stabiliteit te creëren. In het geval van ruige omstandigheden is het ook erg belangrijk om een stevige rod rest te nemen, er kan tenslotte flinke kracht op de hengel en molen komen zodra de lijn met meters tegelijk van de spoel vliegt. Vis je echter veel op vijvers met bijvoorbeeld steigers of een harde ondergrond, dan volstaat een lichte rodpod met rechte poten ook uitstekend. Een Strategy rodpod, rodpod Prologic of fox black label rodpod is in dit geval een perfecte keuze. Zoals je ziet bestaat de beste rodpod niet, dit zal voor iedere visser anders zijn, gelukkig hebben wij voor iedere visser de juiste rodpod te koop.

Wanneer kies je voor een RVS rodpod?

Een RVS rodpod is de meest stabiele Rodpod die verkrijgbaar is. Door gebruik te maken van extreem sterk RVS materiaal is deze bijna niet gevoelig voor buigen of breken. Ook heeft RVS de eigenschap zeer zwaar te zijn, hierdoor staat een RVS rodpod extreem stabiel. Een RVS rod pod is dan ook perfect te gebruiken op rivieren of kanalen tijdens de extreemste omstandigheden. De meest bekende rodpod is de proline compact rodpod. Deze RVS rodpod is extreem zwaar voor zijn formaat en is daarom erg geliefd bij vele vissers. Wil je de kwaliteit van een RVS rodpod ervaren maar heb je niet de capaciteit om de kilo´s mee te sjouwen, dan is de mad rvs rodpod het perfecte compromis. Deze kleine rodpod heeft alle kwaliteiten die zijn grotere broers hebben in zijn mars, maar is een stukje kleiner en lichter. En twijfel je nog over welke rodpod de juiste keuze is? Vraag onze experts gerust om advies. Altijd een passende rodpod bij Fishinn.nl!

Hoe maak je een boot rodpod?

Wordt er vanuit een visboot gevist dan is het vaak noodzakelijk om een rodpod boot te maken. In dit geval zal er gekozen worden om een normale rodpod om te bouwen tot boot rodpod. Vaak wordt er gekozen voor een tripod rodpod, omdat deze voorzien is van een draaisysteem waarmee er gemakkelijk een rodpod voor boot van gemaakt kan worden. Ook de Fox tripod of de Spro rodpod kan perfect omgebouwd worden tot boot rodpod. Door gebruik te maken van deze rodpod set kan er vaak geschakeld worden tussen het vissen vanaf de boot of vanaf de kant met dezelfde rodpod. Ook kan er gekozen worden om een normaal model rodpod om te bouwen en op de reling van een boot te bevestigen, in dit geval wordt er vaak gekozen voor een goedkope rodpod zoals de Spro rodpod, Daiwa rodpod of de trend rodpod. Ook de rodpod ultimate is perfect geschikt om te bouwen voor het gebruik op een boot. Weet je niet hoe je jouw rodpod om moet bouwen, onze visspecialisten staan voor je klaar!

De beste rodpod aanbieding bij Fish Inn

Natuurlijk hebben wij naast onze super scherpe prijzen regelmatig aanbiedingen van de meest bekende merken rodpods. Zo hadden we laatst nog de daiwa infinity rodpod voor een super scherpe prijs in de aanbieding. Ook hebben we met regelmaat de beste rodpod fox in de aanbieding voor een zeer scherpe prijs. Wil je altijd op de hoogte gehouden worden van de beste aanbiedingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of houdt ons in de gaten op facebook. Een rodpod bestel je online voor de beste prijs bij Fishinn.nl, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze prachtige hengelsport winkel. Hier vindt je ook een topcollectie achter & voorsteuntjes, buzzerbars & accessoires en snag ears.Â